У НОВОМ САДУ ОБЕЛЕЖЕНА ГОДИШЊИЦА СТАЉИНГРАДСКЕ БИТКЕ

 

Дана 31. јануара 2016. године, на централном градском тргу у Новом Саду, око 50 чланова и симпатизера Градског одбора РУС, окупило се да пригодним скупом и конференцијом за новинаре, обележи 73 године, од предаје немачких фашиста у Стаљинграду.

Овом приликом, окупљеним члановима и симпатизерима, те новинарима, обратио се председник ГрО Нови Сад РУС г. војислав Попов.

Попов је нагласио, између осталог, да Странка Руса Србије жели да скрене пажњу свим новосађанима, али и шире, на овај важан датум који је био прекретница Другог светског рата. Такође, рекао је он, желимо да овим путем укажемо на велике жртве братског Руског народа, те да сви градови који су пострадали од фашистичке чизме, па тако и Нови Сад, морају обележавати битне датуме који су довели до краха највећег зла 20. века.

Такође, Попов је напоменуо да је Русија и данас поново на бранику целог човечанства, борећи се поново против највећег светског зла, овога пута против радикалног исламског тероризма у Сирији.

Скупу су такође присуствовали подпредседник ГрО Озрен Карталовић, председник О.О Темерин Јован Бјекић и други, који су носили слике руског председника Владимира Путина и слике Олега Пешкова, пилота хероја који је дао живот у борби против тероризма у Сирији.