pocetna_slide 2 pocetna_slide4 pocetna_slide 1 pocetna_slide 3

 

СТРАНКА РУСА СРБИЈЕ

"Р У С"

У Републици Србији је 2012. године основaна Странка Руса Србије РУС. Води је г. Драган Цветковић из Београда. Ова странка је прва таква у свету. Промовише руску културу и води бригу о грађанима Србије руског порекла.

  

ПОШТОВАНИ И ЦЕЊЕНИ ЧЛАНОВИ, СИМПАТИЗЕРИ, ПРИЈАТЕЉИ И ДРУГИ ИМАМ МОРАЛНУ ОБАВЕЗУ А И ЖЕЉУ ДА ЈАВНО НА ОВАЈНАЧИН ИСПРАТИМ ПОТПРЕДСЕДНИКА СТРАНКЕ РУСА СРБИЈЕ, ПРИЈАТЕЉА И ОЦА СТОГОВ АНАТОЛИЈА. ОБРАЋАМ ВАМ СЕ КАО ЋЕРКА И ПРЕТСЕДНИЦА ПОКРАЈИНСКОГ ОДБОРА СТРАНКЕ РУСА СРБИЈЕ МАЈА СТОГОВ ДАМЈАНОВИЋ.

ЖИВЕЋИ СА ЊИМ ОД РОЂЕЊА НАУЧИО МЕ МНОГИМ ДИВНИМ ПОУЧНИМ СТВАРИМА (КАО И СВАКИ ОТАЦ СА ЋЕРКОМ)... НА ТОМЕ МУ ХВАЛА БИО ЈЕ ДИВАН... КАСНИЈЕ КАО НАЈБОЉИ ПРИЈАТЕЉ НАУЧИО МЕ ПОУЧНИМ СТВАРИМА... И НА ТОМЕ МУ ХВАЛА... КАО ПОТПРЕДСЕДНИК СТРАНКЕ РУСА СРБИЈЕ УЧИЛИ СМО ЗАЈЕДНО И ПРОЛАЗИЛИ КРОЗ ЛЕПЕ А БОГАМИ И РУЖНЕ ТРЕНУТКЕ  ЈЕР МЕ КАО ОТАЦ И ПРИЈАТЕЉ НИЈЕ СПРЕМАО, КАО НИ СЕБЕ ЗА ЛОШЕ... НА ТОМЕ СЕ ЗАХВАЉУЈЕМ СВИМА КОЈИ СТЕ НАМ ТО ПОКАЗАЛИ.(САМИ ЋЕ СЕ ПРЕПОЗНАТИ)...

СТОГОВ АНАТОЛИЈ ДИПЛОМИРАНИ ЕЛЕКТРО ИНЖИЊЕР РОЂЕН 01.01.1942. ГОДИНЕ У КЉУЧУ, ОД ОЦА РУСА АРХИПА И МАЈКЕ ВУКЕ... ЖИВЕО И РАДИО У НОВОМ САДУ ПОШТОВАН И ЦЕЊЕН. ВЕЛИКИ РУСОФИЛ И ЗАЉУБЉЕНИК У РУСИЈУ АЛИ И СВОЈУ СРБИЈУ. СВИ КОЈИ СУ ГА ПОЗНАВАЛИ И РАДИЛИ СА ЊИМ ЗА КРАТКО ВРЕМЕ БИ СХВАТАЛИ ДА ЈЕ ДИВАН ГОСПОДИН ЧОВЕК ПУН ЗНАЊА КОЈЕ ЈЕ ВОЛЕО НЕСЕБИЧНО ДА ДЕЛИ.

УЖИВАО ЈЕ У СВАКОМ ТРЕНУТКУ СА ЉУДИМА КОЈИМА ЈЕ КРОЗ РАД И ДРУЖЕЊЕ ЛАГАНО КРОЗ ШАЛУ ДЕЛИО ЛЕКЦИЈЕ...

ПРИЛИКОМ ЊЕГОВОГ ОДЛАСКА  ПОРУЧИО НАМ ЈЕ СЛЕДЕЋЕ:

ДРАГА ДЕЦО, ПРИЈАТЕЉИ, ЧЛАНОВИ И СИМПАТИЗЕРИ НАСТАВИТЕ СА РАДОМ И ЖИВОТОМ У СТРАНЦИ РУСА СРБИЈЕ МИРНО И ДОСТОЈАНСТВЕНО ЈЕР ИДУ ТЕШКА ВРЕМЕНА КОЈА ЋЕ ТЕ ПРЕЖИВЕТИ САМО КАО ТИМ... ПРОБАЈТЕ ДА СЕ ИЗДВОЈИТЕ И ДА БУДЕТЕ ДРУГАЧИЈИ ОД ОСТАЛИХ ЈЕР ПОЛИТИКА НИЈЕ САМО МАТЕРИЈАЛИЗАМ И НЕ СМЕ ДА БУДЕ! БУДИТЕ ПРИЈАТЕЉИ ВОЛИТЕ СЕБЕ И ЧУВАЈТЕ СВОЈЕ... ПОНОСАН САМ НА СТРАНКУ РУСА СРБИЈЕ У ОНОМ ДЕЛУ ЗА КОЈИ САМ БИО ЗАДУЖЕН И НАДАМ СЕ ДА ЋЕТЕ ПАЗИТИ НА ЊУ ОНАКО КАКО САМ ВАС УЧИО...

МИРНО ДОСТОЈАНСТВЕНО И ВРЕМЕ ЋЕ СВЕ ПОКАЗАТИ...

СТОГОВ АНАТОЛИЈ ПРЕМИНУО ЈЕ 05.10.2016 ГОДИНЕ.

 

ИСПРАЋАЈ ЋЕ БИТИ 08.10.2016.ГОДИНЕ, СУБОТА У 13 ЧАСОВА НА ЧЕРАТСКОМ ГРОБЉУ У СРЕМСКИМ КАРЛОВЦИМА.

 

ПОСЛЕДЊИ ПОЗДРАВ И ХВАЛА!

 

 

 


 

 

 

 

Председник Странке Руса Србије "РУС" Драган Цветковић,рођен je у угледној породици од мајке Рускиње и оца Србина,школовао се, радио и данас живи у Републици Србији,након вишегодишњег активног друштвеног рада и живота, наставља своје ангажовање у странци "РУС" као њен председник.

следећа одабрана архивска документа сведоче о његовом раду и борби за бољу будућност...

 

ДОКУМЕНТ  1

ДОКУМЕНТ  2

ДОКУМЕНТ  3

ДОКУМЕНТ  4

 

НАШИ СИМПАТИЗЕРИ О НАМА:

Од самог оснивања странке, председник г. Драган Цветковић почео је да добија писма подршке, те издвајамо једно које се истиче по својој непосредност и искрености:  

Председниче Странке Руса Србије, Драгане Цветковићу.

Ваша љубав према отаџбини се јасно види кроз ваше неговање патриотизма, поштовање историјских и ратних традиција и отимање од заборава догађаја славне српске историје.

Патриотизам је велика љубав према својој земљи и њеној историји и без њега нема напретка друштва нити боље будућности било ког народа.

Патриотизам је снага коју рађа љубав према отаџбини, која се постиже тимским радом кроз све институције система и патриотска удружења, Ви сте председниче Цветковићу, показали да патриотизам треба неговати и стално развијати, али то не може један човек, једна странка или једно удружење, како мисле поједини утописти. Захвални смо што Вас је подржао један човек који воли Србију, а његова храброст да пред таквим званичницима, упита "Има ли овде Срба"? Док су наши званичници ћутали, нашао је у Вама ПАТРИОТУ, господине Цветковићу, ваш пријатељ, а уједно и наш пријатељ, бивши амбасадор Русије у Србији, господин Александар Конузин.

Господин Александар Конузин је ценио Ваше залагање за ваше сународнике и очување сећања на погинуле приликом ослобађање Београда од фашистичке Немачке, када су војници Црвене Армије дали 976 живота, а преко 6.000 њих  је рањено.

Ви то нисте заборавили!

Традиција није за нас ствар прошлости, како се често говори или музејска постава, већ живи организам који нас чини самосвесним, словенским и поносним народом, препознатљивим у односу на било које друге народе.

Једном сте написали, васпитавајмо себе и младе, а васпитавајмо и своју децу у духу да вечно чувамо и негујемо традицију, која је проистекла из националне културе, а наша култура је настала на темељима наше Светосавске, Православне хришћанске Вере.

Бити човек, православац и Србин, никада није било лако. Данас је можда најтеже, али на муци се познају јунаци, морамо да истрајемо да би живели.

И НЕКА ТАКО БУДЕ!

ЈАКЕ ТРАДИЦИЈЕ, ТАКО НАМ БОГ ПОМОГАО ДА ОПСТАНЕМО!       

Драган Јеличић